1 | Bacillus subtilis 의 α-아밀레이즈의 분리 정제 및 특성연구 = α-amylase from bacillus subtilislink 오평섭; O, Pyung-Sub; 이현재; Lee, Hyun-Jae, 한국과학기술원, 1977 |
2 | 압착여과와 열풍에 의한 비지의 건조 = Dehydration of soybean residue by hot-air in conjunction with filter pressinglink 정성수; Chung, Sung-Soo; 박무영; Pack, Moo-Young, 한국과학기술원, 1977 |
3 | 탈지대두박에서 추출한 분리대두단백의 식품학적 특성에 관한 연구 = Functional properties of soyprotein isolates prepared from defatted soybean meallink 김철진; Kim, Chul-Jin; 변시명; Byun, Si-Myung, 한국과학기술원, 1977 |
4 | 송아지 Rennet 대치를 위한 미생물응유효소 = Microbial milk-clotting enzyme as a replacer of calf-rennetlink 신현국; Shin, Hyun-Kook; 박무영; Pack, M.Y., 한국과학기술원, 1977 |
5 | Gluconobacter melanogenus의 nicotinamide nucleotide independent polyol dehydrogenase 에 관한 연구 = Studies on the nicotinamide nucleotide independent polyol dehydrogenase from gluconobacter melanogenuslink 김강화; Kim, Kang-Hwa; 이현재; Lee, Hyun-Jae, 한국과학기술원, 1977 |
6 | 동결 및 동결건조시의 유산균 starter 의 생존도 증가를 위한 연구 = Improvement of lactic starter cell viability against freezing and lyophilizationlink 이상기; Lee, Sang-Ki; 박무영; Pack, Moo-Young, 한국과학기술원, 1977 |
7 | Trichoderma koningii cellulase로 부터의 β-1, 4-glucosidase 의 정제및특성 = Purification and properties of β-1, 4-glucosidase of trichoderma koningii cellulaselink 권태익; Gwon, Tae-Ihk; 이현재; Lee, Hyun-Jae, 한국과학기술원, 1977 |
8 | 맥주의 제탁제로서의 Bacillus의 일종이 분비하는 단백질 분해효소에 관한 연구 = Studies on an extracellular protease form a bacillus species as a potential chillproofer of beerlink 이수오; Lee, Soo-O; 박무영; Pack, Moo-Young, 한국과학기술원, 1977 |
9 | 유로키나제의 에스텔분해 활성에 대한 연구 = Studies on the esterolytic activity of urokinaselink 임창진; Lim, Chang-Jin; 이현재; Lee, Hyun-Jae, 한국과학기술원, 1977 |
10 | E. coli strain B의 β-galactosidase 효소반응 메카니즘에 관한 연구 = Study on the mechanism of β-D-galactosidase from E. coli strain Blink 황우성; Whang, Wu-Sung; 이현재; Lee, Hyun-Jae, 한국과학기술원, 1977 |